Intervju med chefskocken

Vi intervjuar chefskocken Lars Andersson.

Varför valde du att bli kock?  

Jag ville bli kock för att åtnjuta den respekt som människor visar och den mysteriösa bilden man har av den som tillagar goda middagar. Sedan jag var ung har jag älskat mat och underhållning så matlagning är den konstart som bäst uppfyller njutning för alla våra sinnen. Det är också så att matlagningen inte bara handlar om att utfordra folk, det är också ett bra sätt att få kontakt och umgås med andra.

Vilken är din favoriträtt att laga?

Jag tror inte att jag egentligen har någon favoriträtt. Det finns många rätter som är roliga att laga. Ibland känns det bra att utmana sig själv genom att läsa in ett nytt recept och utveckla det med egna idéer. Hela tillagningsprocessen är rolig. Det börjar med att planera ingredienser och göra inköp av rätt leverantör.  Förberedelser av allt med kryddor, knivar, kastruller har sin charm, och därefter är det dags för matlagningen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *